Over mij 

Mijn naam is Esmeralda Beelt, 36 jaar en ik ben voeding- en lifestyle coach

Mijn interesse voor eerlijke en gezonde voeding ontwikkelde zich al vroeg. Als kleuter bakte ik al mijn eigen broodjes op de vrije school en thuis was vegetarisme een onderdeel van mijn leven. Toch was het pas na mijn 30ste dat de behoefte kwam om op professioneel vlak met voeding en vitaliteit te aan de slag te gaan.

Na mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening ben ik gaan werken bij een grote creditmanagementorganisatie. Ondanks diverse uitdagende  functies miste ik een persoonlijke en maatschappelijke toegevoegde waarde. In maart 2015 nam ik een aantal belangrijke beslissingen die bepalend zouden zijn voor mijn toekomst. Een daarvan was het opzeggen van mijn baan om mijn passie te vinden. Niet lang daarna ging ik aan de slag als projectleider bij Vrouwen van Nu, een vrouwenvereniging  met als doel het versterken van de leefomgeving van vrouwen. Daar kon ik voor een deel al mijn ei in kwijt. Tegelijkertijd ontwikkelde het bewustzijn en de behoefte uiting te geven aan mijn intrinsieke waarden als het gaat om een gebalanceerde levensstijl, dierenwelzijn, maatschappelijke betrokkenheid en het milieu.  Toch maar mijn opleiding voedingsdeskundige oppakken, besloot ik. Een waardevolle relatie gunde mij een samenwerking met haar sportieve onderneming L.A.J.  Get Personal. Daar kon ik ervaring opdoen als  als voedingscoach. Hierdoor kreeg ik de gelegenheid, in een inspirerende omgeving, mijn specialisatie te ontwikkelen. En die vond ik in het detoxen en vitaliteit. Diverse cursussen (o.a. tot detox coach), opleidingen en inspiratoren volgenden elkaar op en hebben uiteindelijk geleid tot het opzetten van Vitaal in Beelt.

 Missie

Het wordt steeds duidelijker dat onze manier van leven een enorme negatieve impact heeft op onze gezondheid maar ook op het klimaat en milieu. Een van die oorzaken is direct te herleiden naar ons voedingspatroon. We weten soms ook niet precies wát we eten. Denk aan toevoegingen van (verborgen) suikers, zouten en kunstmatige additieven zoals E- nummers. Niet-natuurlijke smaakmakers die de werking van hormonen in ons lichaam verstoren én die welvaartsziektes zoals diabetes type 2, obesitas en hart-en vaatziekten veroorzaken. Mijn missie is jou aan de hand van mijn vitaliteitsprogramma vier weken te coachen in het opruimen van je oude voedingspatroon en een nieuwe duurzame lifestyle te omarmen. Dit doe je door gezond en onbewerkt te eten vol (h)eerlijke smaken en  tijd voor jezelf te nemen door te ontspannen en je lichaam heerlijk te revitaliseren met diverse oefeningen.

Zonder de nadruk te hoeven leggen op afvallen bereik je een gezond en stabiel gewicht, meer rust en lever je ook nog eens een positieve bijdrage aan het verkleinen van je voedselafdruk.